donderdag

02.04.2020

20:15

Podium - Theater

LAZARUS & Robbin Rooze - GEANNULEERD

Iemand moet het doen

CC Maasmechelen annuleert alle activiteiten tot en met 19 april 2020. Tickethouders worden persoonlijk geïnformeerd. Laatste updates? https://bit.ly/3aNKZdu

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door snijdt hij het doek De Liefdesbrief van Johannes Vermeer uit de lijst. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging, wordt Roymans roemloos ingerekend.

Iemand moet het doen is een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goede bedoelingen.

LAZARUS leerde Robbin Rooze kennen bij de opnames voor zijn kortfilm Springstof. Daarin speelden drie jongeren met wie Rooze een lang traject aflegt. In Iemand moet het doen neemt LAZARUS hen mee de scène op.

Een blik achter de schermen

van en met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba, ​Iliass Bellaajal, ​Izzy Ismaïl L'hamiti, Maaike Somers en Robbin Rooze - kostuum: Karen De Wolf - lichtontwerp:  Stef Stessel - director of photography:  Toon Persyn - productie: ARSENAAL/LAZARUS -  met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid - coproductie: Perpodium  met dank aan:  Belfius, Crescendo CVO Mechelen, UGC Mechelen, Kaffee Zapoi en alle figuranten

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00