woensdag

20.11.2019

20:15

Podium - Klassiek

Laureaat van de 9de Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet Bordeaux 2019

MARMEN QUARTET

Van 5 tot 12 juni 2019 heeft de 9de editie van de prestigieuze Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet Bordeaux plaatsgevonden. Het niveau van de deelnemende gezelschappen lag zeer hoog en het viel de jury dan ook zwaar om een keuze te maken. De wedstrijd eindigde met een ex-aequo en zowel het voortreffelijk Simply Quartet als het uitmuntende Marmen Quartet mogen zich laureaat noemen van de meest recente editie. De internatiale tournee zal verdeeld worden onder de twee laureaten. Op 22 november 2019 verwelkomen we het Marmen Quartet in de Sint-Pieterskerk te Leut voor een bijzonder concert.

Het concours heeft een onberispelijke reputatie en de lijst laureaten en winnaars van de persprijs bestaat uit de internationale top van jonge strijkkwartetten - en zeker geen onbekenden in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen - zoals Quatuor Ebène, Cuarteto Quiroga, Quatuor Zaïde, Belcea Quartet, Schumann Quartet, om er slechts enkele te noemen. Na de editie van 2016 mocht Quatuor Akilone zich ook aan deze lijst toevoegen.

Het concours van Bordeaux is lid van de World Federation of International Music Competitions, dat de meest belangwekkende muziekwedstrijden ter wereld vertegenwoordigt. De wedstrijd wordt om de drie jaar georganiseerd, alternerend met de even prestigieuze Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet in Wigmore Hall Londen en de Internationale Wedstrijd voor Strijkkwartet Premio Paolo Borciani in Reggio Emilia Italië.

Het cultuurcentrum houdt de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit en kijkt samen met jou uit naar de komst van de laureaat van dit befaamde concours, die ongetwijfeld aan de vooravond van een internationale doorbraak staat. De laureaat en het programma worden later via de website van het cultuurcentrum bekendgemaakt.

L. Janáček - Strijkkwartet nr. 1 ‘Kreutzer Sonata’
W. A. Mozart - Strijkkwartet nr. 14 in G, K. 387
L. van Beethoven - Strijkkwartet nr. 1 Op. 59

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00