donderdag

04.04.2019

20:15

Podium - Klassiek

La Petite Bande - UITVERKOCHT!

J.S. Bach - Mattheüspassie BWV 244

Exclusief concert!

In 2015 was La Petite Bande het laatst te gast in een uitverkochte Sint-Pieterskerk te Leut en dit met een indrukwekkende uitvoering van de Johannespassie, die tot op heden blijft nazinderen bij de vele aanwezigen.

Hoog tijd dus om dit bijzondere ensemble, dat al sinds 1972 onder deskundige leiding van Sigiswald Kuijken staat, opnieuw uit te nodigen, dit keer voor de uitvoering van de magistrale Mattheüspassie, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach in 1727. De Mattheüspassie vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus naar het Evangelie volgens Mattheüs. Nooit werd het passieverhaal op zulke roerende wijze tot bij de luisteraar gebracht. Het is één van de bekendste werken van Bach en wordt beschouwd als één van de grootste meesterwerken uit de klassieke muziek.

Sigiswald Kuijken is natuurlijk erg vertrouwd met de Mattheüspassie van Bach: hij voerde het werk al over de hele wereld uit. Grondig muziekhistorisch onderzoek in de voorbije decennia veranderden Kuijkens visie op de Mattheüspassie. Hij ging ze uitvoeren met een sterk gereduceerd ensemble van zo’n twintig instrumentisten en zonder dirigent. Er is geen koor in de gewone zin van het woord: de solisten vormen dat koor en een enkele sopraan vervangt het knapenkoor. Deze aanpak werkt en alles lijkt mooi en natuurlijk op zijn plaats te vallen. Zo winnen de koren en koralen aan zeggingskracht en harmonische rijkdom. Een niet te missen concert tijdens de passietijd. Bestel tijdig je tickets!

J.S. Bach - Mattheüspassie, BWV 244

La Petite Bande o.l.v Sigiswald Kuijken. De precieze bezetting wordt later bekendgemaakt.

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€38,00
abo / groep€38,00
-26€35,00