donderdag

12.12.2019

20:15

Podium - Klassiek

Kugoni Trio

Essence - cd-presentatieconcert

Het Kugoni Trio is met zijn unieke bezetting van piano, viool en saxofoon een graag geziene gast op nationale en internationale podia. Het Kugoni Trio werd bekroond met de eerste prijs op Supernova 2014 en Forte Limburg 2015. Op zijn eerste cd Timelapse (2016) geeft het vorm aan zijn gepassioneerde zoektocht naar nieuw repertoire. Na eerdere doortochten in de Sint-Pieterskerk te Leut, het laatste bezoek dateert van 2017, nodigen we het trio graag opnieuw uit om zijn recentste cd voor te stellen.

De musici van Kugoni Trio vonden elkaar in hun gezamenlijk enthousiasme voor energievolle kamermuziek en een fris 20ste- en 21ste-eeuwse repertoire. Een extra focus ligt op de Belgische muziek, waarbij Kugoni Trio componisten van eigen bodem aanspreekt om te schrijven voor zijn bezetting.

Op Essence worden vijf vooraanstaande Belgische componisten voorgesteld: Piet Swerts, Wim Henderickx, Jeroen D’hoe, Mathias Coppens en Pieter Schuermans. Het Kugoni Trio confronteert deze componisten elk met hun eigen taal, met muziek uit het verleden. Benieuwd naar dit nieuwe album met muziek van Belgische componisten? De musici van Kugoni Trio stellen het graag aan je voor!

Virtuositeit, inzet, aandacht voor het muzikale detail, dat is wat het Kugoni trio kenmerkt en haar tot een boeiend ensemble maakt. Wilfried Westerlinck, componist
Een muzikale maturiteit die nog zelden te vinden is. Klassiek Centraal

W. De Vleeschhouwer - Warakun (dedicated to Kugoni Trio, 2017)
M. Coppens - Creation
G. Lekeu - Adagio molto espressivo pour 2 violons, V. 33
J. D’hoe - Creation M. Poot - Sarabande (from Pygmalion Suite), arr. Kurt Bertels
W. Henderickx - Creation

Kurt Bertels: saxofoon - Nicolas Dupont: viool - Bert Koch: piano - foto: Thierry Van Vreckem

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00