donderdag

07.02.2019

14:00

Scholen - Secundair Onderwijs

KOPERGIETERY - geannuleerd

KARANDASJ (2de gr SO)

4de en 5de jaar Secundair Onderwijs

Een theatraal concert! Bij binnenkomst zien we videobeelden van een plein in een Oekraïense stad. We horen dat zanger Thomas Devos een reis heeft gemaakt naar Oekraïne en Rusland om de geschiedenis van zijn grootvader te achterhalen die daar na de Tweede Wereldoorlog is achtergebleven. Werkte hij voor de nazi’s? Zo ja, deed hij dat vrijwillig? De zoektocht naar zijn familiegeschiedenis is de rode draad doorheen de voorstelling.

Tussen de prachtige beelden van Jan Missotten door wordt er gezongen door Thomas Devos, Joeri Cnapelinckx en Alina Romakhova en worden er verhalen verteld. Wat start als de eerste grote reis van een Vlaamse jongen mondt uit in een theaterconcert waarin stevige gitaaruithalen worden afgewisseld met breekbare momenten, Russische gezangen en mystiek-intrigerende beelden.

Karandasj dompelt je onder in het grootse, broeierige Rusland. Heerlijk muzikaal en scherp beeldend gaan de makers, 100 jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie, op zoek naar de Russische ziel en ieders zoektocht naar een identiteit.

Thomas Devos over Rusland: Wat zo fascinerend is aan Rusland is dat, ondanks de extreme controle van de maatschappij en een schijnbaar beperkte vrijheid van meningsuiting, je tegelijkertijd het gevoel hebt dat er zo veel mogelijk is, zoveel meer dan hier in ons brave landje. Heel contradictorisch maar prikkelend.

 

Duur: 60 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Omkadering: lesmap

van: Thomas Devos & Jan Missotten - live muziek/spel: Thomas Devos, Joeri Cnapelinckx, Alina Romakhova - video: Jan Missotten - coach: Geert Daems kostuums/scenografie: Leentje Kerremans - koor: Chor-Rus​ - lichtontwerp: Jeroen Doise - klank: Korneel Moreaux - techniek: Sebastien Van Huffel, (Tour) Saul Mombaerts - foto: Skander Koster - met dank aan: Vooruit, Bas Temmermans - foto: Phile Deprez

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€6,00