woensdag

19.02.2020

20:15

Podium - Cabaret & Comedy, Lezingen - Venster op de Wereld

Khalid Benhaddou & Erhan Demirci - Venster op de wereld Venster op de wereld

Islam, een nieuwe lichting

Khalid Benhaddou is islamleerkracht, voorzitter van het platform Vlaamse imams, coördinator van het onderwijsnetwerk islamexperten tegendiscours én imam van de grootste Gentse moskee. Khalid Benhaddou is ook Belg, Vlaming, Marokkaan en moslim. Hij is een progressieve stem in de moslimwereld en de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’. Nadenken, analyseren, twijfelen en in dialoog gaan typeren hem. De islam is altijd een onderdeel van zijn leven geweest, een bron van fascinatie èn een waardegedreven kompas. Khalid Benhaddou neemt ons mee in een warm pleidooi van verzoening en dialoog. Hij deelt zijn visie en geeft ruimte voor interactie.

Erhan Demirci zag je eerder in onze schouwburg aan het werk met zijn succesvolle comedyshows Komt goed! (2017) en Wa make? (2019). Ook hij weigert als moslim mee te gaan in de heersende polarisatie rond de islam. In deze double bill laat hij zich in zijn gekende humoristische stijl inspireren door de lezing van Khalid Benhadddou. Hij neemt het publiek mee in een licht en grappig discours, echter zonder de boodschap van zijn compagnon de route te ontkrachten.

Organisatie: CC i.s.m. Vormingplus Limburg, Dienst Samenleven, Jeugddienst, Dienst Cultuur, vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen 

 

Heb je minstens 15 punten gespaard op je UiTPAS? Dan kun je deze omruilen voor een gratis ticket voor deze activiteit. Informeer je via de balie van het cultuurcentrum (089/76 97 97) of stuur een mail naar info@ccmaasmechelen.be.
Opgelet: de tickets moeten vooraf afgehaald worden. Geldig zolang de voorraad strekt. Snel reserveren is de boodschap! Omruilvoordelen UiTPAS

Foto: Peter Rogierss

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00