dinsdag

26.09.2017

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Khalid Benhaddou Venster op de wereld

Is dit nu de islam? - Dialoogavond

Is dit nu de islam? Terroristen die onschuldige mensen doden: zijn zij de islam? Of zijn het de miljoenen moslims die in vrede met elkaar en met andersgelovigen (willen) leven?

Gentenaar Khalid Benhaddou is een eigentijdse stem in de moslimwereld en de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’. Zijn ideaal is een islam die de westerse democratische regels en waarden verzoent met de wijsheid van de Koran. Hij deelt met het publiek zijn visie over extreme islam en zijn terroristische uitwassen. Hoe die excessen bestrijden en hoe jongeren uit de val van de radicalisering houden. Een warm pleidooi voor verzoening en dialoog! Khalid Benhaddou was 18 jaar, toen hij imam werd, de jongste in België. Tien jaar later is hij ook de populairste en invloedrijkste imam. Hij weet zowel in België als in Nederland ondanks zijn jonge leeftijd respect af te dwingen, zeker bij jongeren.

Khalid Benhaddou is islamleerkracht en imam van de Al-Fathmoskee, de grootste moskee van de Arteveldestad en voorzitter van het Platform van Vlaamse imams. Tevens gaat hij als coördinator van het Netwerk islamexperten i.s.m. het departement Onderwijs de strijd aan tegen de radicalisering van moslimjongeren.

organisatie: Dienst Samenleven en Wijkpreventie, vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en CC

De lezingenreeks 'Venster op de wereld' nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienen in de media, de journalistiek, literatuur, cultuur of de ontwikkelingssamenwerking. Ze verhelderen actuele thema’s of laten u via een specifieke invalshoek kennismaken met regio’s dichtbij of veraf, vaak met sterk beeldmateriaal ter illustratie.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€5,00
+60€5,00
-26 / abo / groep€5,00