vrijdag

02.12.2022

20:15

Podium - Klassiek

Keiko Shichijo

Mozart and His Footsteps - from Salzburg to Paris

Pianiste en fortepianiste Keiko Shichijo is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij verbindt een traditionele Japanse sensitiviteit met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Dit leidt tot een unieke visie, die zich openbaart in haar gevoel voor de muziek, voor de instrumenten en hun achterliggende verhaal.

Mozart ontmoette de pianobouwer Johann Andreas Stein in 1777 in Augsburg en speelde er voor de eerste keer op een Steinpiano. In een brief aan zijn vader beschrijft de enthousiaste Mozart hoe geweldig hij Steins instrument vindt.

Dit programma is voornamelijk opgebouwd rond twee pianosonates die werden gecomponeerd en gespeeld tijdens deze reis (Salzburg-München-Augsburg-Mannheim-Parijs, 1777-1778). De ontmoeting met de pianobouwer en de piano’s zelf waren een ongelooflijke bron van inspiratie.De Fantasia en Rondo werden enkele jaren later in Wenen gecomponeerd, maar fungeren als prelude bij de sonates.

De cd W.A. Mozart: Solo Keyboard Works van Keiko Shichijo werd in de herfst van 2021 uitgebracht bij Bridge Records. Kom deze bijzondere pianiste ontdekken in de Sint-Pieterskerk te Leut!

W.A. Mozart - Fantasie in d KV 397, Klaviersonate Nr. 9 in D KV 311, Modulierendes Präludium F-C KV 624, Rondo in a KV 511, Klaviersonate Nr. 8 in a KV 310

Keiko Shichijo: piano - foto: Michel Marang

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00