zaterdag

14.10.2017

20:15

Podium - Dans, Podium - Familie

Kabinet k & hetpaleis

Horses

Op het Weimar Kunstenfestival viel Horses in de prijzen als 'voorstelling die de wereld kan veranderen'.

Na het schitterende Rauw maakt Kabinet k opnieuw een dansvoorstelling met een ontembare energie, waarin 5 kinderen en 5 volwassenen elkaar ontmoeten. Horses gaat over groot willen zijn en kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Over het aftasten voor de overgave, het zoeken naar wie de touwtjes in handen heeft, het vinden van de cadans. Horses getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen.

Livemuziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk van Kabinet k. Horses is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor volwassenen en voor jonge mensen.

 

 

Een pleidooi voor zorgzaamheid en vrijheid. Horses is niet minder dan dat. Zo’n hoopvol statement kan men gemakkelijk wegzetten als onhoudbaar, en toch. Kabinet k idealiseert de saamhorigheid niet, maar brengt ze zo authentiek en organisch op de scène dat je niet anders kan dan erin geloven. Durven we nog te dromen? Nee, we moeten. In volle galop.
De Standaard ****

Horses is een gedanst portret van tederheid en zorgzaamheid in tijden waarin het belang ervan op de helling lijkt te staan. Focus Knack***

Theaterkrant

De Standaard

Etcetera

dans: Jacob Ingram-Dodd, Evelyne Rossie, Kwint Manshoven, Jitte Schoukens, Mona De Broe, Judith Ginvert, Lio Maelfeyt, Suza De Gryse, Louisa Vermeire - choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven - originele muziek & liveuitvoering: Thomas Devos, Bertel Schollaert - scenografie: Kwint Manshoven, Dirk De Hooghe - dramaturgie: Mieke Versyp - lichtontwerp: Dirk De Hooghe - productieleiding: Evelyn Demaertelaere, Maarten Naessens - techniek: Lorin Duquesne, Karel Marynissen, Dirk De Hooghe - foto: Kurt Van der Elst - productie Kabinet K & hetpaleis - coproductie: TAKT, STUK - met steun van De Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent - met dank aan Les Ballets C de la B, LOD Muziektheater, NtGent, Aabendans (DK)

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€12,00
+60€12,00
-26 / abo / groep€10,00
-12€10,00