donderdag

24.10.2019

20:15

Podium - Klassiek

Jos van Immerseel & Thomas Bauer

F. Schubert - Die schöne Müllerin

Die schöne Müllerin van Schubert is een dagboek over liefdesverdriet. Over een jonge man die zijn liefde niet beantwoord ziet en pijnlijk heen en weer slingert tussen valse hoop en noodlottig inzicht. De cyclus bestaat uit 20 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Ze vormen het verhaal van een rondtrekkende gezel die op een molen komt te werken en daar verliefd wordt op de dochter van de molenaar. De dochter valt echter voor de charmes van een jager, waarna de gezel verdrinkt in de molenbeek.

Bariton Thomas Bauer en klavierkunstenaar Jos van Immerseel zijn beide gelauwerde Schubertvertolkers en ze waren al eerder samen in de Sint-Pieterskerk te horen met die andere befaamde liedcyclus van Schubert, Winterreise. Thomas Bauer studeerde stem aan de Universiteit voor Muziek en Theater in München en is een geliefd concert-, opera- en solozanger. Bauer zong verscheidene wereldpremières van opera’s en ontving de prestigieuze Schneider-Schott-muziekprijs. Jos van Immerseel geniet wereldwijd erkenning als solist, kamermusicus en dirigent en is bezieler van Anima Eterna. Hij is gebiologeerd door het werk van Schubert en door de interpretatie ervan op historische piano. Kom genieten van deze prachtige en ontroerende klassieker!

F. Schubert - Die schöne Müllerin Op. 25 D 795

Thomas Bauer: bariton - Jos van Immerseel: pianoforte Weens Hammerfügel Christopher Clarke, 2000 (eigendom Ruckersgenootschap vzw, Antwerpen) - facsimile van Conrad Graf 1826 - foto Thomas Bauer: Marco Borggreve - foto Jos van Immerseel: Alex Vanhee

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00