donderdag

23.01.2020

20:15

Podium - Klassiek

Jerusalem Quartet

W. A. Mozart, D. Sjostakovitsj, L. van Beethoven

Het Jerusalem Quartet is absolute wereldtop en wordt geprezen voor zijn passie, precisie en warmte. Sinds zijn debuut in 1996 werkt het kwartet aan een volle klankkleur met een perfecte balans tussen de hoge en de lage stemmen. Al meer dan twintig jaar exploreert het Jerusalem Quartet met aanhoudende muzikale nieuwsgierigheid de rijkdom van de klassieke muziek en is het een graag geziene gast op ’s werelds grootste podia en de Sint-Pieterskerk te Leut. Na zijn laatste doortocht in 2018 waren het de muzikanten die er op aandrongen om snel terug te keren naar onze kamermuziekreeks.

Drie strijkkwartetten, drie eeuwen muziek en elk strijkkwartet geschreven met een specifiek persoon in gedachten.
We openen met Mozarts strijkkwartet nr. 15 dat Mozart opdroeg aan collega Haydn, de bezieler van het moderne strijkkwartet. Sjostakovitsj schreef zijn tweede kwartet in slechts enkele weken, geen sinecure gezien de monumentale proporties van het werk, en droeg het op aan Vissarion Shebalin, directeur van het Moskous conservatorium. Beethovens achtste strijkkwartet is het tweede werk dat de componist opdroeg aan graaf Razumovsky. De werken zijn in goede handen bij het voortreffelijke Jerusalem Quartet. Kom en geniet!

Passion, precision, warmth, a gold blend: these are the trademarks of this excellent Israeli string quartet. New York Times

W. A. Mozart - Strijkkwartet Nr. 15 in d, KV 421 (417b)
D. Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 2 in A Op. 68
L. van Beethoven: Strijkkwartet nr. 8 in E Op. 59 nr. 2 Razumovsky

Alexander Pavlovsky: viool - Sergei Bressler: viool - Ori Kam: altviool - Kyrill Zlotnikov: cello - foto: Felix Broede

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00