donderdag

28.03.2019

20:15

Podium - Klassiek

Jan Vermeulen & Veerle Peeters

F. Schubert: het oeuvre voor piano vierhandig (deel 7)

Jan Vermeulen is Schubertkenner par excellence. Sinds 2002 legt hij zich in Maasmechelen zeer nauwgezet toe op Schuberts oeuvre voor klavier. Het project begon met de integrale uitvoering van Schuberts solowerk voor klavier op de unieke Nannette Streicher fortepiano uit 1826 en werd verdergezet met de uitvoering van Schuberts kamermuziek voor klavier. Deze concertcyclus was bovendien gekoppeld aan een uniek opnametraject van CC Maasmechelen en het label Et'Cetera. Al deze opnames kregen lovende kritieken in binnen- en buitenlandse media. De uitvoering en opname van de integrale klaviermuziek van Schubert leverden Jan Vermeulen in 2010 bovendien de prestigieuze Klaraprijs Musicus van het Jaar op.

Jan Vermeulen zet zijn fascinatie voor Schuberts oeuvre verder en wijdt zich sinds 2013 aan diens werken voor piano vierhandig. Het vierhandig samenspel behoort tot één van de delicaatste kamermuziekgenres en vereist een absolute eensgezindheid qua toucher, timing, emoties en interpretatie. Veerle Peeters, opnameleider van Vermeulens Schubert-cd’s én begenadigd pianiste, schuift mee aan het klavier. Samen werken ze aan opnames van een zevendelig album met het volledige oeuvre voor vierhandige klaviermuziek van Schubert. Ze stellen hun 7de en laatste cd in deze reeks - F. Schubert - Works for Four Hands Vol. 7 - vol passie en geestdrift aan je voor en hebben voor de gelegenheid een programma samengesteld met enkele hoogtepunten uit de volledige reeks!

F. Schubert - Ouverture in f D 675, Rondo in A D 951, Fantasie in f D940, Lebensstürme D 947 in a, Selectie uit Six Grandes Marches et Trios D 819 (Nr. 5 in E flat minor: Andante en Nr. 6 in E major: Allegro con brio)

Jan Vermeulen en Veerle Peeters: Tröndlinn pianoforte 1830

Locatie Sint-Remigiuskerk Vucht
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€12,00