vrijdag

09.02.2018

20:15

Podium - Cabaret & Comedy

Jan Jaap van der Wal

SCHOON

Vlaanderen viel de afgelopen twee jaar als een blok voor de immer sympathieke Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier en televisiepresentator Jan Jaap van der Wal. In zijn show De Nieuwe Belg gaf hij toe een beetje ‘zot’ te zijn van België. En die liefde was wederzijds.

Een uitverkochte theatertournee en opvallende passages in Café Corsari, bij Siska Schoeters (Studio Brussel) en als professioneel pleiter in Advocaat van de Duivel maakten van hem al snel een BV. Zijn laatste wapenfeit was zijn indrukwekkende deelname (tot de finaleweek) in De Slimste Mens, waarin hij zowel z’n verbaliteit als intelligentie tentoonspreidde en sindsdien is hij ook één van de wisselende panelleden in De Ideale Wereld. Ondertussen woont Jan Jaap deeltijds in Antwerpen, een ideale uitvalsbasis om met nuchtere Hollandse blik de gang van Vlaamse zaken onder de loep te nemen.

Zijn nieuwe voorstelling SCHOON is het tweede eerbetoon van Jan Jaap van der Wal aan Vlaanderen. De liefde tussen hem en z’n tweede thuisland is duidelijk nog niet bekoeld. In SCHOON diept hij alles wat zo mooi is aan Vlaanderen, verder uit. Maar wees gewaarschuwd: schoonheid kan zich ook tonen in lelijke dingen, rafelrandjes, scherpe hoekjes en uitgewreven vlekken. Het is maar hoe u ernaar kijkt en Jan Jaap doet dat in zijn ongedwongen vertelstijl en fijn gevoel voor timing op verfrissende en verhelderende wijze.

 

Deze vluchteling is een blijver. Het Nieuwsblad

Van der Wal weet persoonlijke anekdotes op te blazen tot groteske, slappe lach opwekkende proporties. Het Parool****

Jan Jaap van der Wal is een meester in het mixen van ingrediënten. De Volkskrant

spel, tekst en concept: Jan Jaap van der Wal - foto: Koen Bauters

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€16,00