zondag

14.01.2018

17:00

Beeldende Kunsten - Beeldende Kunsten

Irena Nawrot

The photographs: older and younger

Zondag 14 januari 2018 - 17 uur - opening

De verschillende gezichten van identiteit in de fotografie.

Irena Nawrot (°1960, Jaroslaw) bleef na haar studies leven en werken in Lubin (Polen). Ze studeerde aan de universiteit Marie Curie-Sklodowska te Lublin, waar ze tot op heden lesgeeft. Irena Nawrot is verbonden aan de Galeria Biała in Lublin en exposeert sinds 1983 in binnen- en buitenland.

De steeds weerkerende thema’s in haar werk zijn het leven en de vergankelijkheid, de twee zijden van de medaille als het ware. Ook concepten als gelijkenis en verschil worden in haar werk gethematiseerd. meer dan 30 jaar visualiseert ze de kwetsbaarheid van het leven op basis van haar eigen vergankelijkheid en die van de vrouwen uit haar persoonlijke omgeving. Fundamentele individuele vragen, zoals Wie ben ik?, worden door Irena Nawrot steeds omgebogen tot het collectief: Wie ben ik in relatie met de anderen? Wat heb ik met hen gemeen en wat onderscheidt mij van hen?

Haar fotografisch oeuvre bestaat onder meer uit grote medaillons, die van ver op bloemen lijken, maar die van dichterbij bekeken, bestaan uit kleine - met veel geduld aan elkaar genaaide - foto’s. Haar werk zal door middel van deze expositie voor de eerste keer getoond worden in België.

Op woensdag 31 januari om 20.15 uur geeft beeldend kunstenaar Paul Sochacki een lezing over het werk van Irena Nawrot.

Curator expo: Anna Nawrot
Initiatiefnemer expo: Mieke Dus

Inleiding door Fernand Haerden

De expo loopt van zondag 14 januari t/m vrijdag 9 februari.

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur - za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur - gesloten op zondagen en op maandag 22 januari.

Gratis toegang

 

 

Locatie BOX, Galerie XL
Aanvangsuur17:00