zondag

15.01.2023

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Ingrid Deuss

Cureert

De afgelopen jaren heeft Ingrid Deuss, afkomstig uit Maasmechelen, in haar galerie in Antwerpen meer dan 45 exposities gecureerd. De Ingrid Deuss Gallery positioneerde zich gedurende 10 jaar expliciet als fotografiegalerie, waarbij meermaals de grenzen van het medium werden opgezocht. In dialoog met de kunstenaars zocht Ingrid Deuss naar inspirerende en onbetreden paden binnen het genre. Daarin komt nu verandering.
Met de expositie Ingrid Deuss Cureert verlegt de curator expliciet haar blik buiten de grenzen van de fotografie en zet ze de deur open voor kunstenaars die niet per se binnen welke grens dan ook actief zijn. Verbindende factor binnen dit geheel is Ingrid Deuss zelf.

Een van de drie kunstenaars die ze cureert in deze bijzondere tentoonstelling, is de Nederlander Joost Vandebrug. Hij laat een serie nieuw werk zien, dat zijn wortels vindt in een jarenlange reis langs de rivier de Donau. Door het afdrukken van honderden unieke monotypes op handgeschept papier, ontstaan er rasters die het werk samenbrengen in een reis van licht naar donker. De kunstenaar omarmt de imperfecties die ontstaan en laat daarmee de fotografische traditie die streeft naar smetteloze, perfecte prints, ver achter zich.

Beeld: Joost Vandebrug, zonder titel

Opening: zondag 15 januari 2023 om 17u

Expoperiode: 15 januari t.e.m.11 maart 2023

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, za van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen en van 19.02 t/m 26.02.
De openingsuren kunnen afwijken. Raadpleeg onze website voor je bezoek.


Galerie Oost, Galerie XL, BOX

Gratis activiteit

Locatie BOX, Galerie XL, Galerie Oost
Timing17:00