zondag

16.12.2018

20:15

Podium - Klassiek

InAlto

Ein kleines Kindelein - Kerstconcert

InAlto is het internationaal ensemble rond Lambert Colson en zijn instrument, de cornetto, dat van alle instrumenten misschien wel het dichtst bij de menselijke stem staat. Vorig jaar stond InAlto voor de eerste maal in onze concertreeks en speelde het ensemble een wonderlijk concert samen met Utopia in de Sint-Pieterskerk te Leut.

Voor dit kerstconcert wordt InAlto vergezeld door sopraan Alice Foccroulle, die ook regelmatig optreedt met ensembles als Collegium Vocale Gent, La Fenice en Musica Favola.

Schoonheid en raffinement: dat hebben alle werken in dit kerstconcert, dat balanceert tussen bezinning en uitbundige feestvreugde, met elkaar gemeen. Grasduinend in de Duitse vroegbarok stelde ensemble InAlto uit een schat aan liederen van Frans Tunder, Matthias Weckmann en Johann Theile een soms intiem, dan weer virtuoos, maar altijd beklijvend programma samen. Heinrich Schütz, de belangrijkste Duitse componist vóór Bach, krijgt een ereplaats toebedeeld in deze hartverwarmende bloemlezing van smeekbeden, lofliederen en kerstgezangen.

Verwacht je aan een concertavond vol warme kerstharmonieën uit de Duitse vroegbarok.

H. Schütz - Eile mich, Gott, zu erretten / Fürchtet euch nicht / Mein Herz ist bereit / Meine Seele erhebt den Herren
S. Scheidt - Veni redemptor gentium / Von Gott will ich nicht lassen
J. Schelle - Nun komm der Heiden Heiland
M. Altenburg - Intrada super Nun komm der Heiden Heiland
H. I. F. Biber - Rosenkranz-Sonate III: Christi Geburt
O. Lassus - Angelus ad pastores
F. Tunder - Ein kleines Kindelein
P. F. Böddecker - Sonata sopra la monica
M. Weckmann - Praeludium in d / Sonata seconda
J. Theile - Ach, dass ich hören sollte

Alice Foccroulle: sopraan - Lambert Colson: cornetto en muzikale leiding - Marie Rouquié, Gabriel Grosbard: viool - Adam Woolf: trombone - Anaïs Ramage: dulciaan - ntb: theorbe - Marc Meisel: orgel en klavecimbel - foto Alice Foccroulle en Lambert Colson: Ceci Olsso

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
abo / groep€17,00
-26€15,00