dinsdag

14.02.2023

20:15

Podium - Klassiek

Ilse Eerens, Pascal Pittie en Liebrecht Vanbeckevoort

Valentijnsconcert (laatste tickets)

Door onvoorziene omstandigheden moet tenor Thomas Blondelle helaas verstek geven voor het concert. Hij wordt vervangen door de Limburgse tenor Pascal Pittie.

Valentijn, de dag van de liefde, ... en de dag dat we de Maasmechelse sopraan Ilse Eerens opnieuw mogen verwelkomen in de Sint-Pieterskerk te Leut voor een heus Valentijnsconcert. Voor de gelegenheid laat ze zich vergezellen door tenor Thomas Blondelle en pianist Liebrecht Vanbeckevoort. Samen dompelen ze ons onder in de mooiste liefdesliederen uit het operettegenre.

Tenor Thomas Blondelle is sinds 2008 solist aan de Deutsche Oper Berlin, Master in de musicologie en behaalde een schitterende tweede plaats op de Koningin Elisabethwedstrijd in 2011. Pianist Liebrecht Vanbeckevoort is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007: toen werd hij laureaat van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, waar hij tevens de twee publieksprijzen van VRT/RTBF in ontvangst mocht nemen.

Een warm en liefdevol programma, volledig in het teken van Valentijn.

F. Lehár uit Die Lustige Witwe: Da geh’ich zu Maxim, Vilja Lied, Lippen Schweigen; uit Das land des Lächelns: von Apfelblüten; uit Giuditta: Freunde, das Leben ist lebenswert
R. Stolz uit Der Favorit: Du sollst Kaiser meiner Seele sein
J. Strauss uit Die Fledermaus: Mein Herr Marquis
E. Kalman uit Die Csardasfürstin: Weisst Du es noch?, Tanzen möcht’ich
J. Offenbach uit Orphée aux Enfers: Duo de la Mouche

Ilse Eerens: sopraan - Pascal Pittie: tenor - Liebrecht Vanbeckevoort: piano - foto Ilse Eerens: Sarah Wijzenbeek  - foto Liebrecht Vanbeckevoort: Thomas van Dalen

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00