zaterdag

14.03.2020

20:15

Podium - Klassiek

Ilse Eerens, Jeroen Berwaerts & Peter Jeurissen

J. S. Bach, G. F. Händel, L. Andriessen, G. Enescu, J. Brahms, T. Hosokawa, K. Weil, G. Ligeti

De gerenommeerde Maasmechelse sopraan Ilse Eerens is een graag geziene gast in onze kamermuziekreeks. In haar drukke agenda met opera’s en concerten doorheen Europa maakt ze graag tijd om Maasmechelen op haar concertagenda te plaatsen. Deze keer laat ze zich vergezellen door twee andere Limburgse muzikanten.

Trompettist Jeroen Berwaerts behoort tot de wereldtop en geniet een internationale carrière. Hij wordt geprezen voor zijn uitstekende technische beheersing en gevoelige muzikaliteit. Zijn liefde voor muziek valt niet samen met een genre, zijn repertoire omvat elk tijdperk, van barok tot hedendaagse muziek en jazz.

Maasmechelaar Peter Jeurissen is een veelgevraagde pianist-begeleider en docent aan de LUCA School of Arts. Hij is actief bij internationale wedstrijden, waaronder Internationaal Vocalisten Concours ‘s Hertogenbosch, Honda Competition en Voix Nouvelles. Zangers doen beroep op hem voor concerten, recitals en audities en Jeurissen werkte mee aan producties van De Munt, het Vlaams Radio Koor, Zomeropera Alden Biesen en de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij heeft sinds 2017 ook een eigen pianotrio.

Grasduinend in het repertoire voor zang, trompet en piano stellen de musici een persoonlijk en gevarieerd programma samen met prachtig klassiek werk en bijzondere bewerkingen van wereldberoemde standaards. Naast Bach, Brahms en de Japanse componist Hosokawa horen we ook bewerkingen van enkele Beatlessongs en de jazzstandard My Funny Valentine in dit opmerkelijke programma.

J. S. Bach - Jauchzet Gott in allen Landen
G. F. Händel - Eternal source of light divine, Watermusic suite, Let the bright seraphim
L. Andriessen - Satirical Arrangements of 3 Beatles songs: Yesterday, Michelle, Ticket to ride
My funny Valentine
G. Enescu: legende
J. Brahms : Meine Liebe ist grün, Wir wandelten, Am Sonntag Morgen
J.Brahms/T.Hosokawa - andantino Hosokawa reflections on Brahms
K. Weil: Voukali, Surabaya Johnny
G. Ligeti: mysteries of the macabre
T. Hosokawa: Matsukaze

Ilse Eerens: sopraan - Jeroen Berwaerts: trompet - Peter Jeurissen: piano - foto Jeroen Berwaerts: Sebastian Schulz

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00