vrijdag

27.03.2020

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Ief Postino - Venster op de wereld - GEANNULEERD Venster op de wereld

Post

CC Maasmechelen annuleert alle activiteiten tot en met 19 april 2020. Tickethouders worden persoonlijk geïnformeerd. Laatste updates? https://bit.ly/3aNKZdu

Bekroond met de Europese Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Award 2018 en shortlist Heritage in Motion Awards 2018.

In 2016 legde Ief Gilis als de Italiaanse postbode Ief Postino 7000 kilometer af tussen België en Italië. Hij verzamelde door Limburgers geschreven brieven aan buren, geliefden of vrienden in Italië, met wie ze ooit een bijzondere band hadden, of aan wie ze iets wilden vertellen, wat ze nooit eerder verteld hadden. Ief Postino haalde de brieven op en leverde ze ter plaatse af in zijn kleine Ape-postwagen, die typische Italiaanse driewieler.

Vlaanderen kon zijn avonturen volgen tijdens het Eén-programma Iedereen Beroemd, waarin hij twee keer per week zijn unieke brievenronde toonde. Feelgood-televisie van de bovenste plank!

Ief Postino komt in ons cultuurcentrum graag vertellen over het idee achter zijn tocht en over de ontmoetingen die hij had met de schrijvers en ontvangers. Het zijn persoonlijke verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee en liefde. De briefschrijvers gaven hem hun vertrouwen en een intieme inkijk in hun leven. De ontvangers reageerden verrast, vol ongeloof en altijd zeer ontroerd. Dit wordt een bijzondere en warme avond over menselijke verbondenheid en kwetsbaarheid.

Limburger Ief Gilis is vooral bekend van Circo Ripopolo, het succesvolle circustheater waarmee hij in heel Europa optreedt.

Organisatie: CC, Dienst Erfgoed i.s.m. Vormingplus Limburg, vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

Heb je minstens 15 punten gespaard op je UiTPAS? Dan kun je deze omruilen voor een gratis ticket voor deze activiteit. Informeer je via de balie van het cultuurcentrum (089/76 97 97) of stuur een mail naar info@ccmaasmechelen.be.
Opgelet: de tickets moeten vooraf afgehaald worden. Geldig zolang de voorraad strekt. Snel reserveren is de boodschap! Omruilvoordelen UiTPAS

van en met: Ief Gilis en Steven Wouters - coproductie: Provincie Limburg, dienst Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed & C-mine cultuurcentrum Genk - coach: Jo Roets (Laika)

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€12,00
-26€10,00