woensdag

16.09.2020

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Ief Postino Venster op de wereld

Post

Bekroond met de Europese Prijs voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Award 2018 en shortlist Heritage in Motion Awards 2018.

In 2016 legde Ief Gilis als de Italiaanse postbode Ief Postino 7000 kilometer af tussen België en Italië. Hij verzamelde door Limburgers geschreven brieven aan buren, geliefden of vrienden in Italië, met wie ze ooit een bijzondere band hadden, of aan wie ze iets wilden vertellen, wat ze nooit eerder verteld hadden.
Ief Postino haalde de brieven op en leverde ze ter plaatse af in zijn kleine Ape-postwagen, die typische Italiaanse driewieler.

Vlaanderen kon zijn avonturen volgen tijdens het Eén-programma Iedereen Beroemd, waarin hij twee keer per week zijn unieke brievenronde toonde. Feelgood-televisie van de bovenste plank!

Ief Postino komt in ons cultuurcentrum graag vertellen over het idee achter zijn tocht en over de ontmoetingen die hij had met de schrijvers en ontvangers. Het zijn persoonlijke verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee en liefde.
De briefschrijvers gaven hem hun vertrouwen en een intieme inkijk in hun leven. De ontvangers reageerden verrast, vol ongeloof en altijd zeer ontroerd.

Dit wordt een bijzondere en warme avond over menselijke verbondenheid en kwetsbaarheid.

 

Organisatie: CC, Dienst Erfgoed i.s.m. Vormingplus Limburg, vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het breed maatschappelijk debat.

Deze activiteit werd afgelopen seizoen noodgedwongen geannuleerd omwille van Covid-19 en verplaatst naar deze nieuwe datum. 

van en met: Ief Gilis en Steven Wouters - coproductie: Provincie Limburg, Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed & C-mine cultuurcentrum Genk - coach: Jo Roets (Laika)

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€12,00
-26€10,00