woensdag

20.10.2021

14:00

Podium - Film

Hope Gap - Cinématinee Cinématinee

William Nicholson, 2019

Het intieme, intense en liefdevolle Hope Gap is een drama over het einde van een huwelijk. Grace en Edward zijn bijna dertig jaar getrouwd en wonen in een dorpje bij de klif van Hope Gap. In het weekend dat zoon Jamie (Josh O’Conner) komt logeren, krijgt Grace na 29 jaar huwelijk van haar man te horen dat hij haar gaat verlaten. Wanhopig probeert Jamie zijn ouders weer met elkaar te laten praten.

Hope Gap is vooral de film van topacteurs Annette Bening en Bill Nighy, die uitblinken in hun authentieke vertolking. Ook al is Bening Amerikaanse, toch is Hope Gap een op en top Britse film, beheerst en onderkoeld. In het intense verhaal wordt geen partij gekozen of geoordeeld. Dit maakt dit scheidingsdrama net pakkender en intiemer. Regisseur William Nicholson, die al twee Oscarnominaties op zijn naam heeft als scenarioschrijver, baseerde de film op de breuk van zijn eigen ouders. En dat is voelbaar in de manier waarop alle betrokken partijen met liefde en begrip worden neergezet. Een prachtige film over de vraag wat er gebeurt, als de liefde vervaagd is.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Sterk acteerwerk en fraaie observaties over liefde en afhankelijkheid voorkomen dat de loodzware ernst te verstikkend wordt. de Volkskrant***

Hope Gap is ook een heel ‘beleefde’ film. Hij kiest geen partij, schakelt netjes heen en weer tussen drie perspectieven op de scènes uit de nadagen van een huwelijk. NRC***

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00