zaterdag

23.10.2021

15:00

Podium - Familie

hetpaleis / Kim Karssens & Hendrik Kegels

Kier (vanaf 4 jaar)

Waar alles waarheid is, waar alles wat kan mogelijk is en alles wat niet mogelijk is kan. Waar sterren rozen zijn en bloemen vloeibaar als het moet. Waar waarheden niet geweten zijn en weten niet in boeken staat geschreven maar waarheid een enigma is die ontelbare oplossingen heeft. Waar niemand iets weet maar we allemaal weten dat we niets weten. Of misschien is het gewoon iets blauws met roze vacht en grote ogen.

In KIER tasten Kim Karssen en Hendrik Kegels samen met het publiek de grenzen van de fantasie af. Ze stellen de waarheid zo lang mogelijk uit, verstoppen haar als het ware, want in het onbekende schuilen duizend mogelijkheden in plaats van één waarheid. Dus laten ze het onbekende onbekend. Want is het niet veel leuker als alles mogelijk blijft?

spot.be! Leuke weetjes over de voorstelling.

Karssen en Kegels hadden Kier twee jaar geleden gemaakt als afstudeerproject voor de performancerichting van Toneelacademie Maastricht. Hetpaleis heeft de twee toen geholpen in het kader van ‘de primeurs’, een traject dat jonge makers wil stimuleren en kansen bieden om voor jong publiek voorstellingen te maken. Dat project is nu verder ontwikkeld en uitgebouwd tot een volwaardige voorstelling, onder artistieke begeleiding van Benjamin Verdonck, een van de Vlaamse grootmeesters van het theater der dingen. Met hun drieën hebben ze hun ongebreidelde fantasie en grenzeloze associaties in een vorm kunnen gieten die spettert en knettert, die subtiel en ingetogen is, die slapstick en slowmotion met schwung combineert, die een enorm warm spelplezier uitstraalt. Theaterkrant (Tuur Devens)

Van en met: Kim Karssen en Hendrik Kegels

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur15:00
Prijs€8,00
abo / groep€7,00
-12€6,00