zaterdag

23.10.2021

15:00

Podium - Familie

hetpaleis / Kim Karssen & Hendrik Kegels

Kier (vanaf 4 jaar)

Waar alles waar is.
Waar alles wat kan, mogelijk is.
En waar alles wat niet mogelijk is, kan.
Wie weet zijn de sterren daar rozen of bloemen vloeibaar.
Of misschien is het gewoon iets blauws met roze vacht en grote ogen.

Wat is er spannender dan wat er achter de deur zit? In KIER tasten de makers de grenzen van onze fantasie af. Zo maken ze plaats voor duizenden- een mogelijkheden.
Wat als je daarover mag blijven fantaseren?
Eindeloos lang tot in de ruimte, waar sterren, planeten en kometen je om de oren vliegen? Want is het niet leuker als alles mogelijk blijft? Als de deur altijd op een kier blijft staan?

Trailer

Trailer2

Bezoek vooraf zeker Kier.spot met leuke weetjes over de voorstelling.

 

Karssen en Kegels hadden Kier twee jaar geleden gemaakt als afstudeerproject voor de performancerichting van Toneelacademie Maastricht. Hetpaleis heeft de twee toen geholpen in het kader van ‘de primeurs’, een traject dat jonge makers wil stimuleren en kansen bieden om voor jong publiek voorstellingen te maken. Dat project is nu verder ontwikkeld en uitgebouwd tot een volwaardige voorstelling, onder artistieke begeleiding van Benjamin Verdonck, een van de Vlaamse grootmeesters van het theater der dingen. Met hun drieën hebben ze hun ongebreidelde fantasie en grenzeloze associaties in een vorm kunnen gieten die spettert en knettert, die subtiel en ingetogen is, die slapstick en slowmotion met schwung combineert, die een enorm warm spelplezier uitstraalt. Theaterkrant (Tuur Devens)

concept en spel: Kim Karssen en Hendrik Kegels - eindregie en artistieke begeleiding: Benjamin Verdonck - productie en technische realisatie: hetpaleis - met dank aan Thomas Claessens - foto: Illias Teirlinck

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur15:00
Prijs€8,00
abo / groep€7,00
-12€6,00