vrijdag

12.11.2021

20:15

Podium - Concert

Het Zesde Metaal

Skepsels

Voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig. Meer info over CST kan je hier nalezen.

Je hoeft maar een concert bij te wonen van Het Zesde Metaal om te beseffen dat er op het podium iets magisch gebeurt met de groep rond frontman Wannes Cappelle. Het album Nie Voe Kinders (2014) haalde goud, Naar De Wuppe stond wekenlang bovenaan de hitlijsten van Radio 1 en Studio Brussel en eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen Ploegsteert naar de hoogste plaats in de 100 op 1. Begin 2017 vielen frontman en band nogmaals in de prijzen met de MIA’s voor Beste auteur/componist en Beste album. Het Zesde Metaal zag zijn totale doorbraak bekroond met een spot op Rock Werchter 2017. De band is ondertussen een vaste waarde in de Belgische muziekscène.

De single Tid van ton zet de toon op het recentst geslaagde album Skepsels. Wannes Cappelle koos ervoor om dat tikkeltje donkerder en persoonlijker te worden, maar vergat daarbij niet rond zich te kijken. Met nummers als Slaven van het leven deelt hij zijn kritische visie op de maatschappij met het publiek. Skepsels is nu eens ingetogen en bevragend, dan weer kordaat en to the point. Helemaal in het West-Vlaams, maar de emotie die Het Zesde Metaal oproept, is universeel.

In deze theatertour brengt Het Zesde Metaal zowel parels uit ‘de tid van ton’ als nummers uit de jongste plaat. Mijmeringen over de plooien van ’t bestaan, en hoe het uiteindelijk toch wel in de juiste plooi valt. Het Zesde Metaal staat er, ook voor een zittend publiek.

i.s.m. Jeugddienst Maasmechelen

Wannes Cappelle: zang en gitaar - Robin Aerts: bas en synth - Tom Pintens: gitaar, piano en synth - Filip Wauters: gitaar en pedal steel - Tim Van Oosten: drums – foto: Ramy Moharam Fouad

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€26,00
abo / groep€24,00
-26€24,00