dinsdag

27.02.2018

14:00

Scholen - Secundair Onderwijs

HET KWARTIER & fABULEUS

HET PUIN VAN EDEN (1ste graad SO)

Erbij horen of niet. Aanpassen of niet. Wat is normaal? En wie bepaalt de norm? Het Puin van Eden is een beeldende onemanshow voor tieners over de pijn van het geen-kind-meer-zijn. Inspiratiebron én doelgroep zijn die jongeren voor wie het onbekommerde spelen stilaan naar de achtergrond verdwijnt. In de plaats komt een ingewikkeld spel van sociale verhoudingen. Een spel dat niet meer stopt wanneer de schoolbel gaat en dat meedogenloos inzoomt op alles wat ‘raar’ is. Het leven van een loser meets Adrian Mole.

De tekst is van de hand van Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs 2015) en Carl von Winckelmann.

fABULEUS (Leuven) is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en jongprofessionelen artistieke omkadering om hun passie en talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

Het Kwartier is een ‘ensemblage’: geen vast gezelschap maar een assemblage van mensen die met elkaar een langdurige band opbouwen. Het werd opgericht door regisseur en auteur Freek Mariën en zijn zus, dramaturge en zakelijk leidster Ruth Mariën. Een sterke inhoudelijke basis, onderzoek, tekst en dramaturgie staan centraal in hun werk. Het Kwartier wil verrassende en relevante voorstellingen maken waarin de inhoud zich uit in tekst én vorm. 

Volgens De Standaard: "De geniale zet van Mariën en Von Winckelmann is het ongemakkelijke brokkeltaaltje waarin deze tekst is opgesteld. (...) De taal leidt om de tuin. L’enfer, c’est les autres, maar dan op pubermaat." ***

Duur: 60 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Educatieve omkadering

 

info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be

Van en met Wanda Eyckerman, Freek Mariën, Arend Pinoy en Carl von Winckelmann- foto: Clara Hermans

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€6,00