zondag

03.02.2019

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Grafiek

Thematentoonstelling Provinciale Kunstcollectie

Opening expo: zondag 3 februari 2019 - 17 uur

De provincie Limburg verwierf sedert het begin van de 20ste eeuw een collectie erfgoed en kunst. Deze kunstcollectie groeide historisch en bestaat uit diverse deelcollecties van zo’n 2000 voorwerpen: meubilair, religieuze objecten, metaal, aardewerk, glas en textiel, maar ook moderne en hedendaagse kunst, waaronder grafisch werk, voorwerpen en installaties met een belangrijke klemtoon op Limburgse kunstenaars. De Provinciale Kunstcollectie bevindt zich in de gebouwen van het provinciebestuur Limburg of is ondergebracht in een depot.

CC Maasmechelen wil op regelmatige basis thematentoonstellingen presenteren, die gebaseerd zijn op deze Provinciale Kunstcollectie en de rijkdom ervan belichten.

Deze thematentoonstelling wordt gecureerd door Herman Maes en Marc Milissen en presenteert een bloemlezing uit de collectie grafisch werk, gaande van oude gravures tot hedendaags werk van o.m. Frans Masereel, Joris Minne, Marcel Broodthaers, Hugo Duchateau, Ado Hamelryck, Jim Dine, R. B. Kitaj en Robert Rauschenberg.

Beeld: Citron-citroen, Marcel Broodthaers

I.s.m. Provincie Limburg

Expoperiode: zondag 3 februari t/m donderdag 21 maart 2019 

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur, za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen en van 2 t/m 10 maart)

BOX

Gratis toegang

Locatie Cultuurcentrum
Timing17:00