zondag

20.02.2022

20:15

Podium - Dans

GN|MC Guy Nader | Maria Campos

Set of Sets

Kun je iets ongrijpbaars als de tijd op het toneel vatten? Het Libanees-Spaanse choreografenduo Guy Nader en Maria Campos slaagt in zijn voorstellingen daar wonderwel in. Hun indrukwekkende dansers tarten de tijd en de zwaartekracht. De hypnotische interactie tussen de dansers verloopt in een grote organische beweging.

Guy Nader en Maria Campos - hij komt uit Libanon, zij uit Spanje - opereren als duo vanuit Barcelona. Na Time Takes The Time Time Takes, dat ook in onze schouwburg te zien was, gaat ook Set of Sets over die ongrijpbare kracht die onze levens vooruit stuwt: de tijd.

Hoe ervaren we tijd in het doolhof van ons geheugen en hoe maak je dat zichtbaar? De dansers maken het verstrijken van de tijd, en de volharding die nodig is in het leven, zichtbaar door een spel van herhaling en ritme. Ze gaan tot het uiterste en tarten de zwaartekracht in een labyrint van dansende lichamen.

Nader en Campos richtten hun gezelschap GN|MC op in 2006 en zijn sindsdien hun artistieke taal blijven vernieuwen. Hun wervelende choreografieën werden in binnen-en buitenland onder prijzen bedolven. Nu is de hypnotiserende dansvoorstelling met zeven dansers en livemuziek Set of Sets ook in CC Maasmechelen te zien. Niet te missen topvoorstelling! 

concept: GN|MC Guy Nader & Maria Campos - dans: Maria Campos, Guy Nader, Roser Tutusaus, Lisard Tranis, Clementine Telesfort, Csaba Varga, Tom Weksler - muziek: Miguel Marín - lichtontwerp: Yaron Abulafia - foto: Alfred Mauve, Martí­ Albesa - productie: Raqscene, Elclimamola - coproductie: Mercat de les Flors, Festival Sismògraf, Julidans Festival - Gesteund door Graner, La Caldera, Les Brigittines-Centre d’Art contemporain du Mouvement de la Ville de Bruxelles, Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura y Deporte/INAEM, AC/E (PICE)

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00