vrijdag

07.10.2022

20:15

Podium - Klassiek

Four Aces Guitar Quartet

Plan BE

Bier, chocolade, spruitjes, witloof, kazen, … allemaal lekkernijen die onlosmakelijk verbonden zijn met ons Belgenlandje en die ons wereldwijd op de kaart zetten, maar laten we onze heerlijke muziek vooral niet vergeten.

Muziek met een uniek karakter, een hoek af, een beetje ‘je m’en fous’, maar vooral puur en onversneden Belgisch. César Franck, Frédéric Devreese, Django Reinhardt en vele andere muzikale grootheden zijn tot ver buiten onze landsgrenzen bekend en verdienen ieders aandacht, maar dan op vier gitaren.

In Plan BE gaat het Four Aces Guitar Quartet aan de slag met parels van bij ons. Het kruim van de Belgische componisten staat centraal in dit hart- en oorverwarmend concert onder het motto: Azen van bij ons, muziek van bij ons.

Reeds vele jaren staat het Four Aces Guitar Quartet voor vier mannen, vier gitaren en alle gevolgen vandien. Sinds hun debuut in 2008 gaf het kwartet optredens in o.m. Flagey, Bozar, Concertgebouw Brugge, deSingel en tal van culturele centra. Of ze nu spelen in Europa, Amerika of China, steeds weer laten deze vier heren zien wat de magische combinatie van minstens 24 snaren allemaal teweeg kan brengen.

Europe’s leading guitar quartet. Blair Jackson, Classical Guitar Magazine

Wat spelen ze heerlijk deze jongens! De Standaard

Vier azen is troef! Klara

J. Desprez - Mille regretz
A. Willaert - Vecchie letrose
C. Franck - Prelude, fugue en variations
F. Devreese - Prelude 2, Romantic Waltz
P. Benoit - Fantasie voor Piano nr. 3 Op. 18
J. Ensor - Valse caprice
F. Alpaerts - Salomé’s dance of the seven veils
D. Reinhardt - Djangofollies

Menno Buggenhout, Inti de Maet, Maarten Vandenbemden, Stein Verrelst: gitaar foto: Ilse Fimmers

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00