vrijdag

23.04.2021

20:15

Podium - Klassiek

Fauré Quartett

Verjaardagsprogramma - 25 werken uit de afgelopen 25 jaar

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Het huwelijk tussen piano en strijkers kent een rijk repertoire. Al 25 jaar blinkt het Duitse Fauré Quartett erin uit. Het kwartet is gekend om zijn doorleefde en waar nodig ingetogen vertolkingen, een uitgesproken stijlgevoel, zorg voor detail, virtuositeit en speelvreugde. Het Fauré Quartett tourde de wereld rond en was te gast op grote festivals en de belangrijkste kamermuziekpodia ter wereld. Het kwartet heeft eveneens een indrukwekkende discografie op zijn naam staan met een repertoire dat varieert van Mozart tot Brahms, van Fauré tot Mahler, van Mendelssohn tot een cd met popsongs. In 2018 verscheen de laatste cd met werk van Moessorgski en Rachmaninov.

Het Fauré Quartett viert in 2021 zijn 25-jarige samenwerking in dezelfde formatie. Het kwartet komt voor zijn zilveren jubileum graag naar de Sint-Pieterskerk te Leut voor een verrassend concert.

Het programma vraagt namelijk om een woordje uitleg: het bestaat uit 25 werken die het kwartet de afgelopen 25 jaar speelde. Bedoeling is dat het publiek de avond van het concert een keuze maakt uit deze lijst met werken. De lijst is in 3 delen opgesplitst, waarvan uit deel 1 en deel 2 telkens één werk voor de pauze wordt gespeeld, na de pauze volgt dan het werk uit deel 3.

Een uitdagende ervaring voor de musici en een leuke manier om als publiek de keuze van het concert mee te bepalen!

Erika Geldsetzer: viool - Sascha Frömbling: altviool - Konstantin Heidrich: cello - Dirk Mommertz: piano - foto: Tim Klöcker

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00