woensdag

21.04.2021

20:15

Podium - Dans, Expo - AFF

Faso Danse Théâtre

Africa Simply The Best

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Drie beste Afrikaanse danssolo’s op één avond!

Serge Aimé Coulibaly (°1972), geboren in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso, is sinds de oprichting van zijn dansgezelschap Faso Danse Théâtre in 2002, als danser en choreograaf werkzaam in Europa en de rest van de wereld. Zijn inspiratie is geworteld in de rijke Afrikaanse cultuur en zijn kunst is geëngageerd vanuit de noodzaak aan hedendaagse, krachtige dans, verankerd in emotie, maar altijd drager van reflectie en hoop. Zijn sterke expressie maakt hem universeel en vindt weerklank in verschillende continenten. In België werkte hij o.m. samen met Sidi Larbi Cherkaoui.
In 2015 organiseerde Serge Aimé Coulibaly in Burkina Faso de eerste editie van Simply The Best, een wedstrijd voor de beste danssolo, waaraan jonge dansers en choreografen uit het hele land konden deelnemen. De derde editie in 2019 richtte zich op het volledige Afrikaanse continent. Vandaar de verwijzing in de nieuwe titel: Africa Simply The Best.

Het openstellen van dit concours naar het volledige Afrikaanse continent biedt een unieke gelegenheid aan jonge makers om mekaar te ontmoeten en hun artistiek parcours, dat zo rijk en uiteenlopend is, te tonen. De avondvullende performance Africa Simply The Best toont de drie beste Afrikaanse danssolo’s van 2019. Dé ideale manier om dit fantastische werk in zijn grote diversiteit van achtergronden en stijlen te ontdekken.

van en met: Zora Snake (Kameroen): Le Départ - Agathe Djokam (Kameroen): À qui le tour - Charlemagne Kevin Kaboré (Burkina Faso): Corps en mutation - coproductie: Théâtre National Wallonie Bruxelles (BE), Tropiques Atrium - Scène nationale de Martinique (FR), Maison de la Danse Lyon (FR) - foto: Issa Sanou

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00