dinsdag

20.04.2021

10:00

Expo - Beeldende Kunsten

Eva Lynen

Nina & Max

Eva Lynen (1997) is actief als illustrator en beeldend kunstenaar. Binnen haar beeldend werk is ze een verteller. Met verzonnen personages en locaties gaat ze op zoek naar de juiste setting om een gebeurtenis te verbeelden. Die personages stoelen wel eens op persoonlijke ervaringen, maar vaak ook op de alledaagse banaliteit van het leven. Dit samenspel mondt uit in kleurrijke en speelse beelden, waarin kleur en compositie de hoofdrol spelen. 

In Nina & Max ziet u verschillende uitgewerkte verhalen, volledig gestoeld op het leven van deze twee figuren. Één oeroud thema staat centraal, dat van een relatie tussen 2 personen en alle facetten waaruit die kan bestaan. 

Eva Lynen: “Voor deze expo wilde ik met slechts twee personages werken. Nina en Max raken doorheen de verhalen helemaal verwikkeld met elkaar en geven mij de kans om op zoek te gaan naar hoe hun relatie zich steeds opnieuw en anders kan ontplooien. Zo daag ik ook mezelf uit om via twee personages mijn beelden op te bouwen."

Het verhaal wordt verteld door Nina en Max die partners, collega’s, vrienden en soms zelfs vijanden zijn. Maar naast alle rollen die ze spelen, kunnen ze ook op elkaar bouwen. Dat dat niet altijd even eenvoudig verloopt, is waar deze expo zowel letterlijk als figuurlijk over gaat.

Eva Lynen - BOX

Expoperiode: dinsdag 20 april t.e.m. zaterdag 19 juni 2021
Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17uur, za: van 9 tot 13 uur (gesloten op zondagen, van 4 tot 7 april, 10 april en op 1, 13,14, 22 en 24 mei 2021)

Op Erfgoeddag (za 24 april 2021) is de expo uitzonderlijk geopend van 9 tot 20 uur.
toegang: gratis

beeld Eva Lynen

Locatie BOX
Timing10:00