dinsdag

11.05.2021

19:30

Podium - Cabaret & Comedy, Vorming - Cursussen

Erhan Demirci, Latif Ait en Han Coucke

De Leeuwen van Vlaanderen

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Fantastische comedy voor anderstaligen die Nederlands leren.

Een Marokkaan, een Turk en een West-Vlaming gaan aan de slag met De Leeuw van Vlaanderen en distilleren er een theaterstuk voor (anderstalige) nieuwkomers uit. Het heeft iets van de betere Belgenmop, maar het is de heren ernst.

Belg van Turkse origine Erhan Demirci, Belg van Marokkaanse origine Latif Ait en Belg van West-Vlaamse origine Han Coucke smeden het ijzer om nieuwkomers in ons land op humoristische wijze te informeren over ‘het gedrag, de taal en de cultuur van de Vlaming’. Dat doen ze aan de hand van de Vlaamse klassieker De Leeuw van Vlaanderen van Hendrik Conscience. In hun handen is dit geen stoffig Vlaams-nationalistisch pamflet, maar wel een universeel verhaal van hoop.

Het heldhaftige verhaal van de Guldensporenslag op 11 juli 1302 - waarbij een eenvoudig Vlaams leger van boeren en ambachtslieden een Frans ridderleger verslaat - wordt als hefboom gebruikt om de Vlamingen beter te begrijpen.

Met de goedendag in de hand brengen comedians Erhan Demirci, Latif Ait en Han Coucke een luchtige theatervoorstelling, waarin de leeuwen met de glimlach brullen en klauwen.

Deze voorstelling speelt ook om 10.30 uur.

Groepen die lessen Nederlands voor anderstaligen volgen kunnen deze voorstelling op 11 mei om 10.30 uur bezoeken. Men betaalt in dit geval 3 euro per persoon. Reserven kan enkel via de ticketbalie van het cultuurcentrum. Bij de voorstellig hoort een lespakket.

i.s.m. Dienst Samenleven, dienst Onderwijs & Educatie en Bibliotheek Maasmechelen

Info UiTPAS

 

spel en tekst: Erhan Demirci, Latif Ait en Han Coucke

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur19:30
Prijs€10,00
abo / groep€10,00
-26€10,00