donderdag

11.01.2018

20:15

Podium - Klassiek

Ensor Strijkkwartet & Anne Cambier

Wien bleibt Wien - Nieuwjaarsconcert

Het Ensor Strijkkwartet is al sedert 1997 een vaste muzikale gast in onze kamermuziekreeks. Het kwartet profileert zich als een ensemble dat de hele kwartetliteratuur van klassiek tot hedendaags wil vertolken.

Voor het nieuwjaarsconcert in Leut staat de gevierde sopraan Anne Cambier het kwartet bij. Sinds haar prestatie in de halve finale van de Koningin Elizabethwedstrijd 1996 maakte Anne Cambier een blitse zangcarrière bij De Munt, Opera Vlaanderen, Muziektheater Transparant en het Belgische Koninklijke Hof. Parallel aan de grootschalige Weense nieuwjaarsconcerten brengen het Ensor Strijkkwartet en Anne Cambier een meer ingetogen programma met 19de-eeuwse walsen, polka’s en ländlers. Speciaal voor dit concert spoorde het Ensor Strijkkwartet de originele partituren op van de dansen die Johann Strauss, Joseph Lanner en Franz Schubert voor dit soort gelegenheden componeerden. De kleinere kamermuziek-bezetting van strijkkwartet en contrabas zorgt voor een grotere speelsheid en muzikale flexibiliteit, die het feestelijke karakter van de dansen alle eer aandoet. Daarnaast zal Anne Cambier ook enkele liederen van Schubert en het Weense operetterepertoire vertolken.

Dit bijzondere nieuwjaarsconcert biedt u een intense luisterervaring van wondermooie muziek en een prachtige muzikale start van het nieuwe jaar.

Walsen, Polka’s, Menuetten en Ländlers van Schubert, Strauss en Lanner
Het precieze programma wordt later bekendgemaakt.

Eric Robberecht: viool - Francis Reusens: viool - Frans Vos: altviool - Steven Caeyers: cello - Ruben Appermont: contrabas - Anne Cambier: sopraan - foto Anne Cambier: E. Lauwers

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00