zondag

03.02.2019

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Eddie Symkens

repopulating in clay

Opening expo: zondag 3 februari 2019 - 17 uur

Het keramische werk van Eddie Symkens (1964, Menen) oogt sober en uitgepuurd, ontdaan van alle overbodigheid. Details zijn weggehaald en de vorm is herleid tot het essentiële, het krachtige, het wezenlijke. Zijn inspiratie haalt hij uit de menselijke figuur, vooral de beweging en de uitstraling van iemands houding. Symkens wil als het ware een verstilling vangen in een beeld. Zijn herkenbare vormgeving legt de nadruk op het materiaal en het ontstaansproces van de creatie.

Het werk van Eddie Symkens is onlosmakelijk gekoppeld aan de condition humaine, het menselijk lot, dat maar beleefd kan worden dankzij zelfkennis, bewustwording en inzicht. De menselijke emotie staat in zijn werk centraal. Het ontbreken van ogen benadrukt de aandacht voor het introverte en de ratio en dat leidt niet altijd tot verstild werk. Sommige beelden stralen in hun drang om aan de materialiteit te ontsnappen een enorme levenslust uit.

De intense vormgeving van Eddie Symkens is ontroerend en legt de universele gevoelens van de mens bloot.

Beeld: Time is Running en Daydreamer, keramiek

 

Expoperiode: zondag 3 februari t/m 21 maart 2019

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen en van 2 t/m 10 maart)

Galerie Oost

Gratis toegang

Locatie Cultuurcentrum
Timing17:00