zondag

05.12.2021

20:15

Podium - Dans

Eastman / Sidi Larbi Cherkaoui

Nomad

Voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig. Meer info over CST kan je hier nalezen.

Nomad is het vierde stuk van Sidi Larbi Cherkaoui op de door het Midden-Oosten geïnspireerde muziek van Felix Buxton van Basement Jaxx en is zowel een metafoor voor ultieme vrijheid als de onmogelijkheid om te overleven.

In Nomad onthult Sidi Larbi Cherkaoui een mozaïek van de levende en levenloze elementen van de woestijn. We krijgen indrukken van de vloeibaarheid en het aanpassingsvermogen van wezens die gedijen in de meest extreme omstandigheden. We zien de behoefte aan water, veiligheid en comfort, wat zowel het gedrag van dieren als de menselijke zoektocht naar spiritualiteit drijft. Bovenal zijn we getuige van de geest van saamhorigheid, vriendschap en symbiose, die essentieel zijn voor overleving en evolutie; vooral in een dorre wereld die onoverkomelijk is zonder de steun van een ander.

Sidi Larbi Cherkaoui wordt wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende en origineelste choreografen van zijn generatie. Hij heeft een indrukwekkend oeuvre ontwikkeld, dat op persoonlijke en eigenwijze manier de tradities van de grote culturen onderzoekt en bevraagt. Terugkerende elementen in zijn werk zijn spiritualiteit, het anders-zijn, de zoektocht naar identiteit, religie en de fascinatie voor andere culturen. Zijn handelsmerk is een genereuze, poëtisch-elegante en indrukwekkende, lyrische dansstijl. Sidi Larbi Cherkaoui komt met Nomad voor het eerst naar CC Maasmechelen. Een absolute must-see!

choreografie & regie: Sidi Larbi Cherkaoui - muziekcompositie: Sidi Larbi Cherkaoui, Felix Buxton, Kaspy N'dia - geluidsontwerp: Felix Buxton - dans: Mabrouk Gouicem, Nemo Oeghoede, Wang Qing, Stephanie Amurao, Nick Coutsier, Verdiano Cassone, Pol Van den Broek, Mohamed Toukabri, Kazutomi 'Tsuki' Kozuki, Shawn Fitzgerald Ahern, Oscar Ramos - live muziek: Kaspy N'dia - kostuums: Jan-Jan Van Essche - decorontwerp: Willy Cessa, Adam Carrée - lichtontwerp: Willy Cessa, Sam Mary - video-ontwerp: Paul Van Caudenberg - productie: Eastman - coproductie: 420PEOPLE, Cultuurcentrum Berchem - met de steun van The Fondation BNP Paribas, de Vlaamse Overheid en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid – foto: Filip Van Roe

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€34,00
abo / groep€32,00
-26€17,00