dinsdag

26.11.2019

20:15

Podium - Klassiek

Duo Vermeulen-Verpoest

L. Janáček, G. Enescu, B. Bartók (programmawijziging)

Het Duo Vermeulen-Verpoest begon bij de uitvoering van de vioolsonate van Janáček op een masterproef kamermuziek. Er ontstond magie op het podium. Na enkele uitvoeringen bouwden Claus Vermeulen en Diede Verpoest een volledig recital op rond deze sonate en startten een concertreeks in Vlaanderen en Nederland. In 2019 won het duo de kamermuziekwedstrijd Supernova.

Ondanks hun jonge leeftijd beschikken beide muzikanten al over een mooi palmares en hebben ze elk meerdere prijzen op hun naam staan. Claus Vermeulen (1992) kreeg zijn eerste pianolessen op vierjarige leeftijd. Hij zette zijn hogere pianostudies verder bij zijn vader, Jan Vermeulen, aan het Lemmensinstituut. Ook Diede Verpoest (1992) werd door zijn ouders al snel ondergedompeld in de muziekwereld en kreeg zijn eerst vioollessen van zijn vader Filip Verpoest.

Als jong duo biedt Vermeulen-Verpoest gevarieerde en spannende programma’s aan, gaande van intieme werken van Schubert en Schumann tot virtuoze en excentrieke werken van Poulenc en Janáček. In onze kamermuziekreeks combineren ze hun indrukwekkende versie van de vioolsonate van Janáček met werk van Bartók en Enescu voor dezelfde bezetting.

Met dit interessante programma stelt Duo Vermeulen-Verpoest zich graag aan je voor. Jong talent om te ontdekken!

L. Janáček - Sonate voor viool en piano JW 7/7
G. Enescu - Impressions d’enfance Op. 28
L. Janáček - Pianosonate 1.x.1905 'From the street'
B. Bartók - Rhapsodie Nr. 1 Sz. 87 voor viool en piano

Diede Verpoest: viool - Claus Vermeulen: piano

Locatie Sint-Remigiuskerk Vucht
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00