vrijdag

29.04.2022

20:15

Podium - Concert

Dobet Gnahoré Afrika Filmfestival Maasmechelen 2022

Miziki

Dobet Gnahoré groeide als dochter van meesterpercussionist Boni Gnahoré op in de muziektraditie van Ivoorkust. Hoewel beat en percussie automatisch een belangrijke positie innemen in haar muziek, is het geluid dat ze heeft ontwikkeld verre van traditioneel.
Op haar laatste album Miziki is veel elektronica te horen. Geen zware bassen, maar soulvolle composities die uitstekend matchen met haar mooie stem: Afropop anno 2022 dus!

Dobet Gnahoré bouwde een internationale carrière uit en werd genomineerd voor de World Music Awards, Best Newcomer. In 2010 won ze een Grammy Award voor Best Urban/Alternative Performance. In 2014 ontving zij in Ivoorkust de titel van Ambassadeur voor de Mensenrechten omwille van haar geëngageerde songs en werk. Haar teksten over oorlog, liefde, armoede en tolerantie zijn uit het leven gegrepen.

Haar stem is nog maar het halve verhaal; de verschijning van Gnahoré, die vanwege de onrust in haar land naar Frankrijk verhuisde, is minstens zo bijzonder. Op het podium staat een rebellerende vrouw, met een punkattitude en -uitstraling. Als ze begint te dansen voelen we het kloppend hart van Afrika. Gnahoré pakt je bij je kladden en laat niet meer los.

In 2015 gaf Dobet Gnahoré een onvergetelijk concert in onze schouwburg. Mis deze grande dame niet!

Dobet Gnahoré treedt in Maasmechelen op met haar vaste band - foto: Thomas Skiffington

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€12,00
-26€10,00