zaterdag

18.11.2017

20:15

Podium - Concerten

Della Bosiers, Bert Verbeke en Jelle Cleymans

Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-en-Bewonder - Ramses Shaffy Hommage

Omwille van gezondheisredenen kan Liesbeth List tot onze spijt niet deelnemen aan deze hommage. Ze wordt vervangen door Della Bosiers en een verrassende gastartiest.

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste en eigenzinnigste Nederlandstalige songschrijvers van de vorige eeuw. Liedjes als Sammy, We zullen doorgaan en Pastorale zijn tijdloos en behoren tot ons collectieve geheugen. Zijn liedteksten zijn persoonlijk en beklijvend, zijn interpretatie was uniek, passioneel en intens.

Het is onmogelijk om Ramses Shaffy te zingen zoals hijzelf dat deed, toch is deze warme ode aan zijn prachtige oeuvre een muzikaal feest. Bert Verbeke en Jelle Cleymans maakten een persoonlijke keuze uit Ramses’ indrukwekkende muzikale nalatenschap en brengen deze nummers met respect voor de grootmeester. De twee heren verkeren bovendien in het uitstekende gezelschap van de Vlaamse zangeres Della Bosiers, die met nummers als Fleur de Buda, Horizontaal en vooral Jefke grote hits scoorde. Zij nam destijds een duet op met Ramses en deed ook talloze optredens met hem samen.Della Bosiers heeft Ramses zeer goed gekend en zal haar persoonlijke ervaringen en herinneringen met het publiek delen. Naast Della Bosiers zal er ook een verrassende gastartiest op het podium verschijnen.

Vier prachtige stemmen met de perfecte instrumentale begeleiding vertolken in de sfeer van de vroegere Shaffy Chantant de liedjes van Ramses Shaffy. Della Bosiers, Bert Verbeke, Jelle Cleymans en de gastartiest vormen een topkwartet, dat in de sobere bezetting alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving.

 

Onlangs werd de ‘Pastorale’ uitverkozen tot het beste Nederlandstalige lied in Nederland en Vlaanderen, sinds 1945. Ik vind het een wonder! Iedereen houdt dus van dit lied en dat na bijna 50 jaar. Liesbeth List

i.s.m. Tuinwijk 2020

Della Bosiers: zang - Jelle Cleymans: zang, gitaar - Bert Verbeke: zang, piano - Dirk Schreurs: piano - Henk de Laat: contrabas - Ron van Stratum: drums, percussie - foto Ramses Shaffy: Phil Nijhuis

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
+60€19,00
-26 / abo / groep€18,00