vrijdag

17.02.2023

14:00

Podium - Film

Death on the Nile - Cinématinee Cinématinee

Kenneth Branagh, 2022

Wanneer een huwelijksreis wordt opgeschrikt door enkele brutale moorden, mondt wat begonnen is als een luxueuze cruise op de Nijl, uit in een angstaanjagende jacht op een moordenaar. Death on the Nile is een spannend verhaal van obsessieve liefde en haar moorddadige consequenties tegen de achtergrond van een episch woestijnlandschap en de koninklijke piramides in Egypte. In een race tegen de tijd moet één man, de Belg Hercule Poirot, het mysterie zien te ontrafelen.

Death on the Nile is, na Murder on the Orient Express, de tweede succesvolle Hercule Poirot-verfilming van Kenneth Branagh. Het is niet enkel een klassieker in zijn genre, maar ook een ‘Agatha Christie’ met een bijzonder bizarre ontknoping …

De hoofdrollen zijn weggelegd voor een fantastische cast, bestaande uit: Tom Bateman, Annette Bening, Kenneth Branagh, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French en Gal Gadot.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

De kostuums, setting, muziekkeuze en de cinematografie zijn allemaal mooi tot heel mooi gedaan. Daarmee geeft Death on the Nile een goed beeld van vervlogen jaren en draagt het mooi bij aan het verhaal en de sfeer. Metronieuws

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00