donderdag

29.09.2022

14:00

Podium - Film

Dealer - Cinématinee Cinématinee

Jeroen Perceval, 2021

Percevals langspeeldebuut gaat over een 14-jarige drugsdealer, Johnny (Sverre Rous), die droomt van een ander leven, ver weg van de straat en de jeugdinstelling. In afwachting daarvan maakt hij deel uit van een bende, die geleid wordt door de licht ontvlambare Luca (Bart Hollanders).

Bijkomend vraagt zijn moeder (Veerle Baetens) meer zorg dan ze kan geven. Johnny's jonge leven staat dus behoorlijk onder hoogspanning, wanneer hij een bekende acteur ontmoet. Anthony (Ben Segers) wordt zijn vaste klant en gaandeweg ontstaat er een band tussen de twee, maar is die sterk genoeg om elkaars leven écht te veranderen?

De jonge acteur Sverre Rous zet als nieuwkomer een markante prestatie neer, terwijl Ben Segers na vooral grappige rollen een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. Een mokerslag.

Jeroen Perceval, bij het brede publiek vooral bekend als acteur in o.a D’Ardennen en Rundskop, neemt voor het eerst plaats in de regiestoel. De pandemie zorgde tot tweemaal toe voor een onderbreking van de opnames, maar Dealer ging uiteindelijk in première op het Filmfestival van Gent. Met negen Ensors, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie, werd Dealer de grote winnaar van de Vlaamse filmprijzen in 2022.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Jeroen Perceval dealt onverbiddelijk in droefenis in zijn regiedebuut. Dealer is een rauw en diep ontroerend straatdrama dat een knoop in je maag legt. De Morgen****

Dealer is keihard, nietsontziend, onverbiddelijk, en van een in de Vlaamse cinema zelden geziene rauwheid. Humo***1/2

Acteur Jeroen Perceval debuteert als filmmaker. Zijn Dealer is een bad trip over een band die even broos als hoopgevend is. De Standaard****

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00