woensdag

23.11.2022

20:15

Podium - Theater

De Roovers

Vloek! (S. Shepard)

Terwijl ze hun woonst dreigen te verliezen aan schuldeisers en projectontwikkelaars, probeert elk van de vier gezinsleden op zijn eigen manier de harde realiteit te ontvluchten. De vader drinkt zich dagelijks lam en heeft overal schulden. De moeder droomt ervan weg te kunnen gaan naar een exotisch oord. De rebelse dochter wil garagist worden ergens op een verlaten plek in het Zuiden. De zoon dagdroomt en probeert ondanks alles de familie bij elkaar te houden. Het hele stuk speelt zich af rond de keukentafel, met enkel een lege koelkast en een levend lammetje als gezelschap. De gesprekken zijn brutaal en hard, niets of niemand wordt gespaard. Ondanks de verwoede pogingen om uit te breken blijft het gezin toch onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Sam Shepard levert met zijn tekst The Curse Of The Starving Class een passioneel commentaar op ‘the American dream’. Hij laat de wanhoop van de personages in vurige poëzie transformeren en verstopt tederheid onder de harde confrontaties. Wanneer we het stuk uit 1979, geschreven in volle oliecrisis, nu herlezen, lijkt het wel profetisch.

De Roovers zetten hun tanden in deze moderne klassieker en brengen een spetterende versie, ondersteund door explosieve livemuziek, gemaakt door de weergaloze Bjorn Eriksson en Elko Blijweert.

Gratis inleiding om 19.30 uur.

van en met: Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Michael Vergauwen - creatie muziek: Bjorn Eriksson en Elko Blijweert - livemuziek: Bjorn Eriksson - scenografie en foto: Stef Stessel - kostuums: Pynoo - productie:de Roovers spelen vzw

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00