woensdag

28.04.2021

20:15

Podium - Theater

de Roovers

De lange nasleep van een korte mededeling

De voorstellingen voorjaar 2021 kun je met stip in je agenda noteren. We starten de ticketverkoop zo snel mogelijk op eens we duidelijkheid hebben over de nodige versoepelingen.

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan.

De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer.

De Roovers kiezen er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is “coronaproof” in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op het verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.

Deze voorstelling wordt omwille van Covid-19 verplaatst van 18.11.20 naar 28.04.21. De tickethouders werden via mail verwittigd.

Recensie Het Nieuwsblad

Recensie Pzazz

Interview Belang van Limburg 

 Een intieme theateravond die heel klein begint en voor je verwonderende ogen ontaardt in een rollercoaster van emoties. (Knack, oktober 2020) 

Gratis inleiding om 19.30 uur. Verplicht te reserveren via de website.

Info UiTPAS

 

van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente - tekst: Magne van den Berg - scenografie: Stef Stessel - kostuums: Pynoo - lichtontwerp en techniek: Bert Vermeulen - foto: Stef Stessel

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00