vrijdag

08.02.2019

14:00

Scholen - Secundair Onderwijs

DE MANNSCHAFT - VOLZET

DETHLEFF (2de gr SO)

3de en 4de jaar Secundair Onderwijs

Dethleff is genoemd naar de caravan waarin hij is verwekt. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar, omdat ze nergens kan aarden. Dethleff moet mee. Altijd. Hij kan ook niet aarden. Hij woont sinds kort in een appartement, op de 14de verdieping, in een buurt waarin hij niemand kent. Hij is het verhuizen beu. Hij is het spellen van zijn naam beu, het alleen zijn, het uitgelachen worden, het verstoppen van zijn boekentas …Dethleff neemt de trap naar het dak op de 15de verdieping. Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt er aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, het meisje van het 13de verdiep.

DETHLEFF is een verhaal van twee verdwaalde zoekende zielen, een verhaal over pesten, eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral ook een verhaal over leven. Keihard over het leven!

De Mannschaft is een theatercollectief dat op zoek gaat naar de absurditeit in onze alledaagse maatschappij, naar datgene waarover we ons geen vragen meer stellen. De Mannschaft tracht de vinger op die wonde te leggen en vragen te stellen, zonder te pretenderen het antwoord te weten. Waar LIV ging over kanker bij jongeren, behandelt DETHLEFF zelfdoding bij jongeren, opnieuw een beladen thema dat op Mannschaftwijze behandeld wordt: met humor en respect voor wie ermee in aanraking komt.

Acteur Jonas Vermeulen ken je van zijn televisiewerk, o.a. in Danni Lowinski, In Vlaamse velden en Den Elfde van den Elfde. Linda Carrijn behaalde in 2015 haar master Drama aan KASK en maakte o.a. een eigen theaterproductie STILL onder de vleugels van Walpurgis

Lesmap Dethleff

Lesmap Dethleff

 

Duur: 60 min.
Toegangsprijs: 6 euro
Omkadering: lesmap

Meer info en reservatie via de jeugdprogrammator Linda Cesar, linda.cesar@maasmechelen.be

spel: Jonas Vermeulen en Linde Carrijn - concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel - decor en kostuums: Laura Wallrafen - techniek: Thomas Stevens coproductie: Arenbergschouwburg - met steun van: C-Mine Cultuurcentrum en de Warande - foto: Charlotte Wouters

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€6,00