dinsdag

17.10.2017

Scholen - Secundair Onderwijs

DE MANNSCHAFT

LIV (2de graad SO)

Een pleidooi voor de eeuwige zoektocht naar jezelf en een ode aan het leven!

Verona, 24 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en nog een half jaar te leven. Bert, 30 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 20 jaar. Bart is twee keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby. Ine, 28 jaar, speelt Ruby, 19 jaar. Ruby is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze Überhaubt met Bart wil kussen, laat staan seks hebben, want dat is vies.

LIV is het verhaal van Liv, Bart en Ruby, drie zoekende pubers. Hun wereld wordt op zijn kop gezet door de ziekte van Liv, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in hun leven en helpt hen te ontdekken wie ze zijn.

LIV is een verhaal over Guns ‘N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in uw broek, over luchtgitaar en lipsync, over gênante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, keihard leven, tegen 120km/uur, dat de stukken er vanaf vliegen.

LIV is een wervelende, grappige en bij momenten gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming. Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit puber was! 

lesmap

Toegangsprijs: 6 euro
Max: 230 lln
Educatieve omkadering

 

concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel - spel: Verona Verbakel, Ine Bettens en Bert Dobbelaere - stem: Dominic Depreeuw – decor en kostuum: Laura Wallrafen - techniek: Thomas Stevens - productie: Chloe De Vos - communicatie: Dirk Van Der Velden - beeld: Charlotte Wouters - foto: Stijn Van De Wiel - coproductie: HETGEVOLG (Turnhout), Arenbergschouwburg (Antwerpen), ViaZuid (Maastricht)

Locatie Schouwburg
Timing10:30 / 14:00
Prijs€6,00