donderdag

05.10.2017

21:15

Podium - Klassiek

Daniya Khaibullina Pianotune 2017: Verbeeldingskracht als motor van de compositie: de sonate

F. Chopin, S. Prokofiev, F. Liszt

De Kazachstaanse pianiste Daniya Khaibullina werd op veertienjarige leeftijd toegelaten tot de Novosibirsk Specialized Music School. In 2011 zette ze haar pianostudies voort bij de pianiste Mary Lebenzon aan de Mikhail Glinka Novosibirsk State Conservatory. Tijdens haar opleiding kreeg Khaibullina financiële steun van de overheid van Novosibirsk, de Vadim Repin Foundation en van de Yuri Rozum Foundation. Het jonge pianotalent veroverde meerdere medailles op de Youth Delphic Games van de Russische Federatie en werd verscheidene keren toplaureate van wedstrijden voor jonge pianisten in Novosibirsk, Moskou en Samara. In 2016 behaalde ze in Rome op de International Piano Competition de tweede prijs en de prijs voor Beste Vertolking van Chopin.

Het is alvast reikhalzend uitkijken naar Khaibullina’s interpretatie van Chopins tweede pianosonate in bes-klein, waarmee ze eerder de jury in Rome verblufte. Daarna speelt ze vier van Chopins bekende mazurka’s. Van de traditionele Poolse volksdans reizen we naar de traditionele Spaanse melodieën, die Liszt vakkundig in zijn meesterlijke Rhapsodie Espagnole verwerkte. De derde pianosonate van Prokofiev wordt gezien als zijn beste pianocompositie omwille van de uitzonderlijke energie en virtuositeit. Samen met het gepassioneerde spel van deze jonge pianiste belooft dit een concertprogramma te worden om naar uit te kijken.

F. Chopin - Sonate in bes Op. 35 F. Chopin - Mazurka’s Op. 30 S. Prokofiev - Sonate in a Op. 2 nr. 3 F. Liszt - Rhapsodie Espagnole

Daniya Khaibullina: piano

U betaalt één prijs voor de twee concerten.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur21:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00