zaterdag

26.01.2019

20:15

Podium - Klassiek

Claron McFadden, Alexander Melnikov, Aleksandar Madžar

S. Rachmaninov

De romantische composities en innemende melodieën van Rachmaninov lijken haast gemaakt om nostalgisch bij weg te dromen. In het geval van zijn Symfonische Dansen kan je dit bijna letterlijk nemen. Het werk uit 1940, dat tevens zijn laatste compositie is, zit boordevol herinneringen aan vroegere composities. In CC Maasmechelen brengen toppianisten Alexander Melnikov en Aleksandar Madžar het werk in de versie voor twee piano’s.

In 1916 componeerde Rachmaninov een reeks van zes smachtende liederen. De pianopartij is opvallend sober. Voor de uitvoering van Zes Liederen Op. 38 worden de pianisten vergezeld door de adembenemende sopraan Claron McFadden.

De Amerikaanse sopraan Claron McFadden is bekend om haar zeer divers repertoire, gaande van barok tot hedendaagse muziek. De Russische Alexander Melnikov grijpt de aandacht met zijn pianistieke perfectie en eigenzinnig intelligent pianospel. De Servische Aleksandar Madžar behaalde in 1996 de derde prijs op de Leeds International Pianoforte Competition, waarna zijn internationale carrière van start ging. Hij debuteert in CC Maasmechelen met dit ontroerende Rachmaninovprogramma.

Programmawijziging: Variaties op een thema van Chopin zullen worden gespeeld i.p.v. de Variaties op een thema van Corelli.

S. Rachmaninov - Variaties op een thema van Chopin Op. 22
S. Rachmaninov - Zes liederen Op. 38
S. Rachmaninov - Symfonische dansen Op. 45

Claron McFadden: sopraan - Alexander Melnikov: piano - Aleksandar Madžar: piano - foto McFadden: Sascha de Boer - foto: Melnikov: Julien Mignot - foto Madžar: Contrastimages Bruxelles

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
+60€19,00
-26 / abo / groep€17,00