donderdag

05.03.2020

20:15

Podium - Klassiek

Busch Trio

F. Schubert, A. Busch, J. Brahms

Busch Trio geniet de reputatie één van de beste pianotrio’s van zijn generatie te zijn. Sinds zijn oprichting in Londen in 2012 speelt het trio in Europa’s toonaangevende concertzalen en festivals. De topsolisten achter dit trio zijn Mathieu van Bellen, Omri Epstein en Ori Epstein. Ook als solist bouwde ieder van hen een stevige reputatie op, maar hun gedeelde passie voor kamermuziek brengt hen samen. Mede aan de basis van het Busch Trio ligt de bewondering voor de legendarische violist Adolf Busch, aan wie het trio niet alleen zijn naam ontleent, maar ook zijn viool. Mathieu van Bellen bespeelt de authentieke 1783 G. B. Guadagnini, die eerder aan Adolf Busch toebehoorde.

Na hun indrukwekkende eerste bezoek aan de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen in het najaar van 2017 nodigen we deze topmuzikanten graag opnieuw uit. Ook in hun programmakeuze brengen ze een ode aan Adolf Busch. Zijn eerste pianotrio is een donkere compositie waarin Busch in vier bewegingen elementen van Brahms, Mahler en Bruckner combineert en de tonaliteit tot het uiterste strekt. Soms heel mooi, soms hard en schril. Schuberts Sonatensatz is één van zijn eerste composities waarin we reeds typische Schubertiaanse karaktertrekken kunnen herkennen. Brahms slaagt er met slechts drie musici in om een orkestrale diepte en kleur te realiseren in zijn eerste pianotrio.

Geniet van het onberispelijke samenspel van Busch Trio.

What impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathing in synch. The Times

F. Schubert - Sonatensatz inb D 28
A. Busch - Trio nr. 1 in a Op. 15
J. Brahms - Trio nr. 1 in B Op. 8 (2. Fassung)

Omri Epstein: piano - Mathieu van Bellen: viool - Ori Epstein: cello - foto: Kaupo Kikkas

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00