dinsdag

24.10.2017

20:15

Podium - Klassiek

Busch Trio

C. Debussy, D. Sjostakovitsj, M. Ravel

In een mum van tijd werd het Busch Trio uitgeroepen tot één van de beste pianotrio’s van de nieuwe generatie. Sinds zijn oprichting in 2012 reist het door heel Europa en speelt het op toonaangevende podia, zoals de Wigmore Hall in Londen, het Concertgebouw in Amsterdam, de BOZAR en de Flagey in Brussel. Zijn eerste overwinning als pianotrio in de Royal Over-Seas League Annual Music Competition in Londen gaf meteen de toon aan. Jaar na jaar valt het trio in de prijzen op internationale concours, waaronder de Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition in Italië (2012), gevolgd door de International Chamber Music Competition Pinerolo in Italië (2013), de International Schumann Chamber Music Award in Frankfurt (2013) en de prestigieuze Kersjesprijs in Nederland (2016).

De topsolisten achter dit trio zijn Mathieu van Bellen, Omri Epstein en Ori Epstein. Ook als solist bouwde ieder een stevige reputatie op, maar hun gedeelde passie voor kamermuziek brengt hen samen. Mede aan de basis van het Busch Trio ligt de bewondering voor de legendarische violist Adolf Busch, aan wie het trio niet alleen zijn naam ontleent, maar ook zijn viool. Mathieu van Bellen bespeelt de authentieke 1783 G. B. Guadagnini, die eerder aan Adolf Busch toebehoorde.

Het Busch Trio is in de Sint-Pieterskerk Leut te gast met een laatromantisch programma van de jonge Debussy, een uiterst breekbare compositie van Sjostakovitsj en tot slot laat het Busch Trio u wegdromen met Ravels impressionistische Trio in a.

…what impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathng in synch. The Times

C. Debussy - Trio in G
D. Sjostakovitsj - Trio nr. 2 in e Op. 67
M. Ravel - Trio in a

Omri Epstein: piano - Mathieu van Bellen: viool - Ori Epstein: cello - foto: Alexander Popelier

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00