zondag

14.05.2023

15:00

Podium - Familie, Podium - Klassiek

Bryggen, Bruges Strings / Hanne Struyf

Zwanen (voor iedereen vanaf 7 jaar)

Onder hun witte veren hebben zwanen een tattoo van een zeilschip. Met daarboven de naam van hun liefje, in een hart met een pijl erdoor. Ik heb dat nooit begrepen van die pijl, want als je een pijl door iemand zijn hart schiet, dan gaat die toch dood? Als je iemand mastodontisch graag ziet, wil je toch dat die voor altijd blijft? Kunnen we dat afspreken?

ZWANEN is een ode aan de fantasie, aan muziek, aan vertellen, aan de liefde en het gemis en aan kunnen zijn wie je wilt zijn. ZWANEN is een muziekverhaal voor iedereen vanaf zeven jaar, zonder begin en zonder einde.

Schrijver Nico Boon maakte een nieuw verhaal met alles wat hij over zwanen weet, actrice Hanne Struyf vertelt en Nico Sturm creëert een wereld tussen droom en werkelijkheid. En op het podium staan negen zwanen: zij zorgen met hun snaarinstrumenten voor de mooiste zwanenmuziek.

Met muziek van Jean Sibelius, Edvard Grieg, Max Richter en Nicholas Britell met daar bovenop een dosis Scandinavische folk!

verteller en actrice: Hanne Struyf - muziek: BRYGGEN - Bruges Strings(strijkorkest in een bezetting van 9 musici) - muzikale leiding: Jolente De Maeyer - tekst: Nico Boon - concept: Liesbet Vereertbrugghen - accessoires: Eva Sauermann - inspiratiemap: Ingrid Van Kogelenberg  - productionele ondersteuning: Pantalone - foto: Lynn Van Oijstaeijen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur15:00
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-12€8,00