woensdag

27.03.2019

20:15

Podium - Theater

Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef

Niet doen!

Bruno Vanden Broecke: Ik heb Peter ontmoet tijdens de opnames van ‘Den elfde van den elfde’ en (…) er was een verstandhouding tussen ons van bij de eerste ontmoeting. Ik voel mij heel verwant en geraakte ontroerd door hoe Peter schrijft en ook door hoe hij speelt of niet speelt eigenlijk. En ik herken daar veel van in mijn eigen manier van spelen. Ik heb dus mijn stoute schoen aangetrokken en gevraagd of hij iets voor ons wilde schrijven. Zijn antwoord… ‘ik dacht dat ge het nooit zou vragen.’

Peter De Graef: We hadden een paar scènes samen, die kregen we haast niet gespeeld van het lachen. Niet omdat het zo grappig was maar omdat hetgeen hij deed zo juist was. En dat was wederzijds, kennelijk. Zo’n match heb je niet vaak met een collega.

Peter De Graef schrijft een nieuwe voorstelling. Mooi, toegankelijk, maar ook veelzijdig en gelaagd. En hopelijk ook suggestief, brutaal, ontroerend en kwetsbaar.

Je kent Bruno Vanden Broecke van memorabel theater als Missie en Para, maar ook uit Safety First, Wat Als?. Hij wordt nog quasi dagelijks aangesproken als Sammy Tanghe uit Het Eiland.

Peter De Graef is meesterverteller en Louis d’Or-winnaar. Naast zijn acteer- en regisseerwerk schreef hij prijswinnende teksten als Ombat, N!ks en Zoals de dingen gaan... Hij deed solo’s in het theater, maar werkte ook samen met o.a. Theater Malpertuis en De Kolonie MT.

Gratis inleiding om 19.30 uur

spel: Peter De Graef & Bruno Vanden Broecke - tekst: Peter De Graef - techniek: Dimitri Joly - productie: De Speelman - beeld: Something Els

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00